Eerste communie

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen.

Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen die hun eerste communie doen.

In onze parochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen.

Voordat het zover is, volg je eerst een programma van een aantal bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden verhalen verteld over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken we kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de werkgroep via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de openingstijden van de secretariaten bij;
secretariaat Sint Josephkerk 0165 - 53 46 67
secretariaat Onze Lieve Vrouwekerk 0165 - 53 46 45