Onder deze titel is in september 2016 in de O.L.Vrouwekerk een nieuw project gestart. Aan de parochianen werd toen gevraagd om bij onze wekelijkse boodschappen iets extra mee te nemen en dat dan te deponeren in de mand die voor dat doel in de kerk staat. Zo konden wij dan een aantal gezinnen, dat het financieel erg zwaar heeft, helpen het leven wat lichter te maken. Dit was het begin van een parochie breed gedragen project want na het succes in de O.L.Vrouwekerk werd het project uitgebreid naar de andere kerken van de parochie.

In veel gevallen kunnen gezinnen met financiële problemen aankloppen bij de voedselbank maar dat geldt niet voor iedereen. Voor de gezinnen die worden afgewezen wil de diaconie, samen met de PCI (parochiële caritas instelling), een helpende hand bieden in de vorm van een voedselpakket en dat is precies wat dit project doet.

Wij zijn geen voedselbank, wij vragen dus niet naar de huiselijke omstandigheden maar wij gaan er van uit dat de gezinnen die bij ons worden aangemeld door maatschappelijke instanties het ook echt nodig hebben en door het regelmatige contact met “onze” gezinnen houden wij de vinger aan de pols. Wanneer de financiële situatie is verbeterd dan stoppen wij de hulp en kan een ander gezin worden toegevoegd aan onze lijst.

Via de parochianen worden houdbare en goed verpakte levensmiddelen ingezameld in de manden die voor dit doel in de kerken staan. 1 Keer per maand worden door een vaste groep vrijwilligers pakketten samengesteld en bezorgd bij de gezinnen.

De pakketten bestaan uit levensmiddelen die we dagelijks gebruiken of nodig hebben zoals: koffie-thee-melk-rijst-pasta-pastasaus-eieren-zeep-schoonmaakartikelen-koekjes-snoep-jam-chocopasta-pindakaas maar ook soep- groenten-vis- vlees in blik en vult u zelf het lijstje maar aan. Wat we niet willen zijn luxe artikelen en zeker geen alcohol.

Het is dank zij de financiële steun van de PCI dat wij op dit moment ruim 30 gezinnen van een boodschappenpakket kunnen voorzien. Om de pakketten zo volledig mogelijk te maken kopen we vers artikelen zoals: snijwaren-brood-kaas en soms verse groenten en fruit.

Omdat wij in de O.L.Vrouwekerk regelmatig ook mooi en goed speelgoed krijgen kunnen we op het einde van het jaar voor alle kleine kinderen van onze deelnemende gezinnen 1 of 2 sinterklaas cadeautjes geven, netjes ingepakt.

We hopen nog lang op uw steun te mogen rekenen want het is voorlopig zeker nog hard nodig. Voor uw meedenken en medewerking willen we u van harte bedanken namens de gezinnen.

designed by PJM Rademakers