Skip to main content

Vrijwilliger bij de Sint Norbertusparochie

Een groot deel van het parochieleven in de Sint Norbertusparochie wordt verzorgd door vrijwilligers, parochianen die hun tijd en talent inzetten voor de parochie. In onze parochie zijn ongeveer 540 parochianen actief als vrijwilliger. Zonder de grote inzet van al deze mensen zou de parochie niet kunnen functioneren! Vrijwilligers zijn betrokken bij de actie kerkbalans, ze verzorgen de voorbereiding op de eerste communie en vormsel, ze zingen in een van onze kerkkoren, ze zorgen voor bloemversiering of voor het onderhoud van de gebouwen, ze gaan op huisbezoek of ze zijn lid van het bestuur of een kerncommissie, ze verzorgen administratie en ze zijn koster of lector….

Op alle terreinen van het parochieleven zijn vrijwilligers actief, zowel in beheerstaken als in pastorale taken. Met hun werkzaamheden houden de vrijwilligers de parochie vitaal. Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. En al worden de uren van de vrijwilligers niet vergoed, vrijwilligers krijgen wel veel terug voor hun betrokkenheid: gezelligheid en onderlinge verbondenheid, mogelijkheid van vorming en geloofsverdieping, voldoening voor hun inzet, dankbaarheid en de gelegenheid om zich te ontplooien.

Wilt u weten hoe u zich kan inzetten voor de parochie, of hebt u vragen over het vrijwilligerswerk?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bestuurslid met portefeuille vrijwilligerszorg) en teamassistente Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. staan u graag te woord!

Vrijwilliger bij de Sint Norbertusparochie