Skip to main content

Seniorenpastoraat

“Samen aan tafel”

Bij het ouder worden verlies je soms je sociale contacten en wordt het moeilijk om nieuwe contacten te leggen. Alleen eten is ook niet altijd zo plezierig. Via de lunch van “Samen aan tafel” ontmoet je in een ontspannen sfeer andere senioren. Soms ontstaan daaruit ook nieuwe vriendschappen. Bij zo’n gezamenlijke lunch krijg je meer zin in eten én in het leven! Zin om mee te eten?

Waar kun je “Samen aan tafel”?

De aangeklede lunch is in Residentie De Kroeven, Kroevenlaan 100, ons Pastorale Steunpunt Zuid, en wel elke eerste woensdag van de maand om 12.30 uur. De lunch wordt aangeboden tegen de kleine vergoeding van € 4,00 per persoon. Men dient zich uiterlijk op de vrijdag eraan voorafgaand aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 0165-534667 (maandag-vrijdag 9.00-11.30; 13.30-16.00 uur). Er is plaats voor maximaal 45 personen.

“Samen aan tafel” tijdens de Advent en de Veertigdagentijd

Tijdens de Advent houden wij op de vier woensdagen een maaltijd en tijdens de Veertigdagentijd op de vijf woensdagen ná Aswoensdag en vóór de Goede Week. De maaltijd bestaat dan uit soep, pannenkoeken en een kop koffie of thee. We beginnen om 12.00 uur en sluiten af rond 14.00 uur.

De pannenkoekenmaaltijden komen in de plaats van de maandelijkse lunch voor senioren en staan open voor jong en oud. Ze zijn gemeenschapsvormend en dienen bovendien een goed doel. Tijdens de Advent kiest de werkgroep een goed doel dichtbij of veraf. In de Veertigdagentijd sluiten we voor het doel aan bij de bisschoppelijke Vastenactie.

Zo verenigen we het nuttige met het aangename, namelijk elkaar ontmoeten, contact hebben en gezellig samen eten. De deelnemers kijken er iedere keer weer naar uit.

Meewerken aan “Samen aan tafel”?

De werkgroep bestaat uit tien personen. De een zorgt voor soep, de ander voor het hoofdgerecht, weer anderen voor de administratie, het dekken van de tafels of de verwelkoming van de deelnemers.

Als er vacatures zijn, zullen wij een oproep hiervoor plaatsen via de nieuwsmedia van de parochie.

Seniorenpastoraat