sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Tel: 0165- 534667 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie
Weekeind 25 juli 2021

De liturgie van de zeventiende zondag door het jaar

Ter overweging

zeventiendezondagdoorhetjaarHet wonder dat Jezus deed met de broden en de vissen overtuigde de grote menigte die Hem volgde dat Hij de profeet was waarnaar ze op zoek waren. Zijn leer, zijn genezing en het voeden van
de menigte maakte een grote indruk op hen en onthulde zijn goddelijke aanwezigheid.
Jezus is aanwezig in de dagelijkse ontmoetingen in ons leven. Hij is aanwezig bij degene die wij elke dag ontmoeten. Vooral in de armen, de verstotenen en in mensen die nood hebben aan onze hulp. Als wij ons hart openen, meeleven en hen liefhebben, dan ontmoeten we Jezus.

Mededelingen

Bereikbaarheid O.L. Vrouwekerk
De administratie van de O.L. Vrouwekerk zal van 26 juli t/m 5 september beperkter open zijn, namelijk op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 11.30 uur.

Actie uitvaart Nigeria
De collecte voor de Actie uitvaart Nigeria, die gehouden werd in het weekend van 10-11 juli en bij het afscheid van pastor Ronald en Mary, heeft rond de € 450,- opgebracht. Dankzij het resultaat van de collecte, giften per bank en de medewerking van een viertal fondsen voorloopt de Actie voorspoedig. Sant'Egidio hoopt met uw medewerking ook de laatste 9% van het streefbedrag van € 4.000,- bijeen te vergaren. U vindt achterin de kerk de collectebus en meer informatie.

Ook dit jaar geen bedevaart van Roosendaal naar Kevelaer
Na uitgebreide besprekingen is besloten ook dit jaar de bedevaart van Roosendaal e.o. naar Kevelaer niet door te laten gaan. Op 2 juli waren vooral de versoepelingen in Duitsland nog niet zodanig dat het risico om bussen vast te leggen te groot was. Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer een bedevaart kunnen organiseren en hopen dan als vanouds op een grote deelname. Wij zullen u bijtijds informeren over de data. Hopelijk tot ziens in 2022
Bestuur bedevaart Kevelaer

Volgend weekend: Caritascollecte voor Hospice Roosdonck
De opbrengst van dit weekend in de eigen kerken en in die van de Protestantse gemeente Roosendaal gaat naar Stichting Hospice Roosdonck. In hospice Roosdonck verblijven terminaal zieke mensen tot hun overlijden in een warme, huiselijke sfeer. Een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers verzorgen deze mensen. In totaal zijn er zestien ruime en goed uitgeruste appartementen. Ook zijn er prettige verblijfsruimten en een buitenruimte voor ontvangst van familie en vrienden.

De Paterstuin – Wij willen delen
Natuurlijk hebt u al gehoord over de samenwerking van ons project met de Toltuin. Maar er is meer......
In de tuin van de O.L. Vrouwekerk ( Paterstuin) is sinds jaar en dag een leuke serre waarin de paters vroeger hun dagelijkse groenten en bloemen kweekten. Na jarenlang niet te zijn gebruikt hebben we nu weer een vrijwilligster met echt groene vingers. Voeg daarbij nog een grote dosis kennis en enthousiasme en we hebben weer een bloeiende serre met sla-komkommers-courgettes-boontjes-worteltjes-aardbeien enz...enz....
Buiten de Toltuin heeft ons project er weer een leverancier bij in de persoon van Annika van den Heuvel die een gedeelte van haar "groene" energie weet te verdelen tussen de Toltuin en serre in de Paterstuin.
Maar waar zij echt gelukkig van wordt is toch het werken in haar eigen volkstuin, een juweeltje. Neem dat maar van mij aan want ik heb hem met eigen ogen mogen bewonderen.
Zo krijgt het project ‘Wij Willen Delen’ weer meer mogelijkheden om iets te betekenen voor de financieel minder bedeelde gezinnen. Parochianen varen er ook regelmatig wel bij.
Dank je wel Annika !!

Tijdens de vieringen van dit weekend is er een collecte. Deze is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Opgave Intenties Sint Norbertusparochie

Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie
centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: 26 juli t/m 5 september op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 11.30 uur.
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 27 juli 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk
Donderdag 29 juli 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk

Vieringen komende weekend

H.M. Hemelvaart
Zondag 1 augustus 09.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 31 juli 18.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor M. Zopfi
Zondag 1 augustus 09.30 uur Eucharistieviering met livestream
Voorganger: vicaris generaal M. Lindeijer SJ

St. Josephkerk
Zaterdag 31 juli 17.00 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor M. Zopfi
Zondag 1 augustus 11.00 uur Eucharistieviering
Voorganger: vicaris generaal M. Lindeijer SJ


Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.

designed by PJM Rademakers