sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Tel: 0165- 534667 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur
Tijdelijk, tot 1 maart, omwille van de nieuwe RIVM-maatregelen niet meer ’s middags!

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie

Zondag 21 februari 2021

De liturgie van deze dag: Eerste zondag van de veertigdagentijd

Ter overweging

eerstezondagvandeveertigdagentijdGij die ons geschapen hebt uit aarde, adem, woord,
die ons hebt uitgeroepen, beginakkoord.
Maak heel wat is gebroken,
herstel in ons uw leven, uw levenskracht.
Maak heel wat is gebroken,
herstel in ons uw levenskracht
uit de gezangen van Iona

Mededelingen

Online avond Sint Jozef
Op 25 februari organiseert het Sint Franciscuscentrum deze avond-bijeenkomst van 19.30 uur tot 20.45 uur. Vicaris Paul Verbeek verzorgt de inleiding. Hij gaat in op de betekenis van de heilige Jozef voor de gelovigen en op de verering van deze heilige. Deze avond is de eerste activiteit die het Sint Franciscuscentrum organiseert in het kader van het Sint Jozefjaar.
Meer informatie en aanmelden via de website Sintfranciscuscentrum.nl. Deelnemers ontvangen na hun aanmelding, uiterlijk op de dag zelf, een link waardoor ze toegang krijgen tot de bijeenkomst.
Ook in de parochie zijn we met een werkgroepje druk bezig om aandacht te schenken aan het Jozefjaar. Informatie daarover volgt later.

Bisschoppelijke vastenactie – ludieke actie
Net als vorig jaar staat de bisschoppelijke Vastenactie in het teken van beroepsonderwijs en klein ondernemerschap in diverse Afrikaanse landen.
Om extra geld te werven heeft de werkgroep MOV een ludieke actie bedacht, gericht op de opleiding tot bakker. De opleiding van één bakker kost € 200,-. De werkgroep heeft een groot aantal uitsteekvormpjes om koekjes te bakken in de aanbieding. Ze kosten € 1,- per stuk. De volledige opbrengst gaat naar Vastenactie. Hoe meer verschillende vormpjes u koopt, des te gevarieerder wordt de inhoud van uw koektrommel!
Met de koekjes kunt u iemand blij verrassen. U kunt ze samen met uw (klein)kinderen maken. Of u kunt de uitsteekvormpjes aan iemand cadeau geven. Op deze manier maakt u ook dichtbij huis een ander blij en verricht u een dubbele goede daad. De uitsteekvormpjes zijn te koop na de vieringen in de kerken of bij de secretariaten van de Sint Norbertusparochie.

Wij willen delen roept u op: lekker tuinieren en helpen!
In de wijk Tolberg ligt de DE-Toltuin. Deze naam is aan de tuin gegeven door de leerlingen van de basisscholen, de tuin ligt namelijk tussen de D-bergen en de E-bergen in, midden in de woonwijk. Het belangrijkste deel van DE-Toltuin is de moestuin. Een groepje enthousiaste vrijwilligers is hier druk bezig met het verbouwen van groenten.
Als je groenten verbouwt, wil je de opbrengst ook graag met anderen delen.
Mieke Stroop en de vrijwilligers van DE-Toltuin zijn online in gesprek gegaan en het diaconale project ‘Wij willen delen’ is een schot in de roos. De groep wil met verse groenten de pakketten aanvullen. Dit betekent een geweldige aanvulling en de vrijwilligers zijn heel blij dat ze dit goede doel kunnen ondersteunen.
Natuurlijk moeten de groenten wel geoogst worden. Vandaar dat wij als werkgroep ‘Wij willen delen’ op zoek zijn naar enkele vrijwilligers met groene vingers die 1 of 2 halve zaterdagen in de maand een handje willen helpen in de tuin en vooral in het oogstseizoen willen helpen. Op die manier kunnen we serieus iets voor elkaar betekenen. Als u die vrijwilliger bent of denkt te zijn en u wilt er meer over weten, dan kunt u mij altijd bellen of mailen en zal ik er u alles over vertellen. Wij kijken uit naar een prettige en vruchtbare samenwerking met DE-Toltuin. Namens de werkgroep “Wij Willen Delen”: Mieke Stroop. Tel. 06-125 162 06 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wereldgebedsdag 5 maart 2021 digitaal
Al een aantal jaren organiseert het comité ‘Wereldgebedsdag Roosendaal’ in onze stad op de eerste vrijdag in maart een viering in het kader van Wereldgebedsdag. Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld gebedsbijeenkomsten plaatsvinden. Dit gebeurt aan de hand van een liturgie die ieder jaar is voorbereid door vrouwen uit een ander land. Dit jaar hebben vrouwen uit Vanuatu de viering voorbereid met als thema: ‘ROTSVAST’. In Nederland wordt er onder normale omstandigheden op meer dan 500 plaatsen op deze dag gevierd, gebeden en gedeeld. In 2021 is bijna niets normaal, toch heeft het landelijk comité de eerste opzet voor de viering vorm gegeven. Deze viering zal via internet op de website www.wereldgebedsdag.nl te volgen zijn vanaf 25 februari om 10.00 uur, en duurt 40 minuten. U dient wel tot 25 februari te wachten voor er beeld is! Op diezelfde website vindt u informatie over het land Vanuatu, zijn cultuur, alsook de projecten waar we dit jaar onze bijdragen aan willen geven.

Tijdens de vieringen in de kerken in het weekend van 21 februari is er één collecte. Deze collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie
centrum en de andere secretariaten: O.L. Vrouw: tel: 0165-534645.
Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 23 februari 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk
Donderdag 25 februari 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk

Vieringen komende weekend

H.M. Hemelvaart
Zondag 28 februari 09.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: pater R. v. Broekhoven

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 27 februari 18.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor P. Versnel
Zondag 28 februari 09.30 uur Eucharistieviering met Livestream
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk
Verkondiging: pastor P. Versnel
Zondag 28 februari 17.00 uur Versperviering

St. Josephkerk
Zaterdag 27 februari 17.00 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor P. Versnel
Zondag 28 februari 11.00 uur: Eucharistieviering
Voorganger: pastor F. Burm
Verkondiging: pastor P. Versnel

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.

designed by PJM Rademakers