sint norbertus

Weekeind 14 - 15 mei 2021

De liturgie van de Zevende zondag van Pasen

Ter overweging

zevendezondagvanpasenJezus bidt voor mij, voor ons!
Hoe vaak vragen wij anderen niet
om voor ons te bidden, omdat we geloven
dat hun gebed heilzaam is voor ons.
We vertrouwen op hun gebed omdat we
geloven dat zij dichter bij God staan dan wij
Nu wij weten dat Jezus zelf voor ons bidt,
kan ik vertrouwen op zijn gebed voor mij.
Ik dank Hem voor deze zorg en verbind
mijn gebed met het zijne.
Jezus bidt niet tot de Vader om ons te
onttrekken aan de wereld of voor een
veilige plaats waar we ongestoord zouden kunnen leven, maar om ons te beschermen tegen de boze. Ik bid voor kracht om de moeilijkheden in vertrouwen tegemoet te treden.

Meer deelnemers aan de vieringen mogelijk
Al vele maanden mogen er volgens de bisschoppelijke richtlijnen niet meer dan 30 mensen deelnemen per viering, degenen die een functie in die vieringen hebben niet meegerekend. Eind vorige week is er een verruiming van dit aantal gekomen voor grote kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben. Er mag nu 10% van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn, rekening houdend met de 1,5 meter afstand en alle andere reeds bestaande richtlijnen. Dus, mensen dienen zich voorafgaand te blijven aanmelden voor deelname aan de vieringen. Concreet betekent dit voor onze parochie dat er voortaan maximum 70 mensen in de St. Joseph, 60 in de O.L. Vrouwekerk en 45 in de H. Maria Hemelvaartkerk mogen deelnemen.

Week van de Nederlandse Missionaris 15 t/m 23 mei
Elk jaar vindt er rond Pinksteren de campagne van De Week Nederlandse Missionaris (WNM) plaats. Zij steunt missionarissen – paters, broeders, fraters en zusters – en missionair werkers financieel in hun persoonlijke welzijn. Zo betaalt de WNM de ziektekostenverzekering of vult de AOW-premie aan, en draagt bij aan een welverdiend verlof in Nederland.
Missionair werkers ontvangen een maandelijkse onkostenvergoeding en diverse verzekeringen, en een vliegticket en voorbereidingskosten zoals een veiligheidstraining. Zo maakt de WNM de uitzending mogelijk van de missionair werkers. Bevlogen mensen die in de voetsporen treden van de missionarissen.
Wilt u het werk van deze bevlogen mensen steunen?
       - Er staat een bus voor contant geld in de kerken.
       - Daar liggen ook folders met een eenmalige machtiging.
       - Stort op rekening NL 30 RABO 0171 2111 11.
       - Google Week Nederlandse Missionaris en gebruik de digitale collectebus.
       - In het weekend van 3 en 4 juli is de caritascollecte bedoeld voor de WNM.
Hartelijke dank voor uw steun!
Werkgroep MOV Sint Norbertusparochie

Pinksternummer Parochieblad
Er is een nieuw nummer van het parochieblad klaar. Deze is reeds digitaal te raadplegen via de website van onze parochie en verschijnt binnenkort in papieren versie bij u in de brievenbus.
De redactie is druk doende met het aantrekkelijker maken van het parochieblad, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Met kleine veranderingen hebben we in dit nummer de eerste stappen gezet. We zijn heel benieuwd wat u ervan vindt.

5 juni: Parochiefeest voor en door parochianen
Op deze dag organiseert de Sint Norbertusparochie vanuit alle kernen een speurtocht door heden en verleden. Voor alle leeftijden is er wat wils! De dag kunt u zelf indelen. Uzelf opgeven is noodzakelijk voor de organisatie. Zeker in deze Coronatijd. Houdt de website in de gaten! Reageren en opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de vieringen van dit weekend is er één collecte.
Deze collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie
centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 18 mei 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Dinsdag 18 mei 14.30 uur Rozenkransgebed St. Josephkerk
Donderdag 20 mei 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Donderdag 20 mei 19.00 uur Rozenkransgebed in de O.L. Vrouwekerk

Vieringen komende weekend - Pinksteren

H.M. Hemelvaart
Zondag 23 mei 09.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: pastor F. Burm
Verkondiging: pastor P. Versnel

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 22 mei 18.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor P. Versnel
Zondag 23 mei 09.30 uur Eucharistieviering

St. Josephkerk
Zaterdag 22 mei 17.00 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: pastor P. Versnel
Zondag 23 mei 11.00 uur: Eucharistieviering
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.