sint norbertus

Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur en 13.30 - 16.00 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie
Weekeind 10 okrober 2021

De liturgie van de Negenentwintigste zondag door het jaar

Ter overweging

Gebed in de Rozenkransmaand oktober:
mariamaandGoede God,
op voorspraak van Maria komen wij tot U.
U die ons tot leven riep, U weet al wat in
ons is. U kent onze zorgen en vragen,
U ziet onze nood en ons verdriet.
U weet wat ons bezig houdt omwille van
ons gezin en onze vrienden.
Wees ons tot steun en kracht, God,
leg rust en vertrouwen in ons hart en help ons
doen wat goed is en wat vrede brengt.
Omwille van Maria, Moeder van uw Zoon, die ons leert op U te vertrouwen, bidden wij U: ontferm U over ons en de onzen, begeleid ons deze dag en leid ons uw toekomst tegemoet. Amen.

Viering op de Kapelberg
Op zondag 17 oktober vindt er een gebedsviering plaats om 14.00 uur, met medewerking van Jan Verswijveren gitaar en zang en liederen door enkele cantors. Teksten van Cas van Beek. Het thema luidt "MARIA, U WEET WEL WAAROM". Na afloop is er voor de aanwezigen koffie of thee met een koekje. Deurlechtsestraat 5 in Roosendaal. Zie: www.kapelberg.com

Het Lichtpuntje
Donderdag 21 oktober 10.00- 12.00 uur koffieochtend in buurthuis Kalsdonk.

Deel 2 Jozef-drieluik voor senioren
Vrijdag 22 oktober 13.30 – 16.00 uur is er de tweede samenkomst van het Jozef-drieluik voor senioren. Deze vindt plaats in de Sint Josephkerk. Josephstraat 4. Naast een gezellig samenzijn met koffie en thee is er een rondleiding in de Jozeftentoonstelling o.l.v. een gids. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 0165 534667 (doordeweeks tussen 9.00 – 11.30 uur en 13.30 – 16.00 uur).

Huiskamergesprek met de pastoor
Op woensdag 6 oktober vond op de Kade het eerste huiskamergesprek met de pastoor plaats. Zes parochianen waren te gast in de nieuwe huiskamer van pastoor Marc Lindeijer. Ze spraken over de kerk in Roosendaal, over hun geloof, hun zorgen en hun wensen voor de toekomst. De sfeer was goed en de abrikozenvlaai ook: dat smaakte naar meer!
Op woensdag 27 oktober om 19.30 uur is er een nieuw huiskamergesprek. Er is ruimte voor meer gasten, dus wie wil komen is hartelijk welkom. Er kunnen zo’n tien mensen in de huiskamer, aanmelden vooraf is daarom wel gewenst. U kunt dat doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De pastoor zorgt weer voor koffie en thee met wat lekkers erbij! Graag tot ziens.

Jozeftentoonstelling
Zondag 10 oktober is een mooie Jozeftentoonstelling geopend in de Sint Josephkerk aan de Sint Josephstraat 4 te Roosendaal. In die tentoonstelling worden op allerlei wijzen de zeven aspecten van Sint Jozef en zijn patronaten belicht: via devotionalia, vaandels, stola, beelden, afbeeldingen, actualiserende fotocollages, getuigenissen, quotes uit Bijbelteksten en pauselijke brieven, legendes, een podcast, een kort filmpje.
Tot 8 december 2021 is deze tentoonstelling elke zaterdag en zondag van 13.30 - 16.00 uur geopend; op andere momenten alleen op afspraak via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0165-53 46 67 (doordeweeks tussen 9.00-11.30u en 14.00-16.00 uur).
De tentoonstelling is vrij toegankelijk, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen; een vrije gift is van harte welkom.

Het Luisterhuis
Het Luisterhuis heeft een nieuwe plaats van samenkomst. Het nieuwe adres is: Parrotia, kamer 'De Burgemeester', Markt 54G, 4701 PH Roosendaal.
Let op: Het Luisterhuis is voortaan geopend op de EERSTE WOENSDAG VAN DE MAAND van 14.00 tot 16.00 uur!

Tijdens de vieringen van dit weekend is één collecte. Deze is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Opgave intenties Sint Norbertusparochie

Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum
Secretariaten: O.L. Vrouw: tel: 0165-534645.
Geopend: maandag t/m vrijdag 09.30 – 11.30 uur.
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 - 11.00 u.

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 19 oktober 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Dinsdag 19 oktober 14.30 uur Rozenkransgebed in de St. Josephkerk
Donderdag 21 oktober 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: em. pater R. v. Broekhoven
Donderdag 21 oktober 18.00 uur Gebedsviering Sant’ Egidio in de O.L.Vrouwekerk

De O.L. Vrouwekerk is op zaterdag van 14.00 – 15.30 uur geopend.

Vieringen komende weekend

H.M. Hemelvaart
Zondag 24 oktober 09.30 uur Eucharistieviering
Voorganger: pastor F. Burm