Door de coranamaatregelen kunnen de christelijke feesten Hemelvaart (21 mei) en Pinksteren (31 mei) niet gevierd worden in de Roosendaalse kerken. Ook voor de Pinksternoveen, de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren waarin dagelijks wordt gebeden voor de komst van de Heilige Geest, blijven de kerkdeuren dicht. Daarom hebben de Protestantse Gemeente Roosendaal, de Sint Norbertusparochie en Spirit in Roosendaal gezamenlijk video-opnames gemaakt van de Pinksternoveen.
Samen met ds. Marjo den Bakker, pastor Petra Versnel, Marjeet Verbeek en zangkoor Oriënte onder leiding van Marie-Louise Egbers, kunnen gelovigen dan toch de negen dagen in gezamenlijkheid bidden. Dit jaar is er in de gebeden bijzondere aandacht voor de coronacrisis.

Link naar Spirit in Roosendaal voor de filmpjes