De dood van iemand die je dierbaar is, een partner, een kind, een vriend of levensgezel, is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Ineens is je leven veranderd. Niets is meer hetzelfde. Het aanpassen aan een nieuw leven kost tijd. Gevoelens van verdriet over het gemis, boosheid, machteloosheid, het besef van het definitieve afscheid, de leegte dringen zich op.

bloemstukuitvaartWanneer u een dierbare verliest, stelt u prijs op een goed verzorgde uitvaart. Vanuit de Sint Norbertusparochie willen we u zo goed mogelijk van dienst zijn. In onze verschillende parochiekerken kan een uitvaart verzorgd worden, eventueel voorafgegaan door een avondwake.

Om direct contact te zoeken voor de verzorging van een uitvaart kunt u bellen naar:

• Voor een uitvaart in de Onze Lieve Vrouwekerk (Kade) of in de kapel van Mariagaard:

• Voor een uitvaart in de Sint Josephkerk:
    06 – 10 85 69 45

• Voor een uitvaart in de Moeder Godskerk of de Maria Hemelvaartkerk (Nispen):
    06 – 51 20 35 55

Omdat u in dagen van rouw erg veel informatie krijgt (te veel om allemaal te onthouden), hebben we voor u een paar belangrijke zaken van de kerkelijke uitvaart bij elkaar gezet.

Hier kunt u het uitvaartboekje van de Sint Norbertusparochie downloaden. Met deze download kunt u een persoonlijk boekje maken voor een uitvaart. Overleg met de voorganger die de viering verzorgt over de lezingen en andere teksten die u kunt opnemen. Maak een keuze uit de keuzemogelijkheden (schuldbelijdenis, prefatie, eucharistisch gebed, communiegebed). Wanneer een koor zingt kiest u liederen in samenspraak met het koor. Sluit een en ander nog kort met de voorganger voordat u het boekje laat drukken.

Download uitvaartboekje