6-7 mei Hospice RoosdonckCaritas logo bisdom Breda
In hospice Roosdonck verblijven terminaal zieke mensen tot hun overlijden in een warme, huiselijke sfeer. Een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers verzorgen de patiënten. In totaal zijn er zestien ruime en goed uitgeruste appartementen. Ook zijn er prettige verblijfsruimten en een buitenruimte voor ontvangst van familie en vrienden.

3-4 juni Diaconie Bisdom
Speciale aandacht dit weekend voor de Diaconie door ons bisdom. De Caritascollecte is bestemd voor het ondersteuningswerk van medewerkers van het bisdom ten dienste van de diaconale werkgroepen in onze gemeenschap. Vandaag zal ook de rozenactie weer plaatsvinden, waarbij een roos wordt aangeboden aan mensen die een bemoediging kunnen gebruiken.

1-2 juli Inloophuis Rosalinde
Het Inloophuis is een veilige ontmoetingsplaats voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, en hun naasten. Men kan er terecht voor laagdrempelige ondersteuning in de vorm van tijd en aandacht, informatie en advies, lotgenotencontacten en maandelijks terugkerende activiteiten zoals wandelen, meditatie, mandala's, koken, handwerken en meer.

5-6 augustus Caritas
Caritas ondersteunt ook diaconale activiteiten binnen de parochie financieel, Om er enkele te noemen: De Vastenmaaltijd, Het Seniorenpastoraat, De Franciscusdag, de werkgroep Zieken & Ouderen. Veel van deze activiteiten kunnen plaatsvinden dankzij de financiële ondersteuning. Opbrengst van vandaag kan gebruikt worden voor één of meer van genoemde activiteiten binnen onze parochie..

2-3 september Quiet Roosendaal
Quiet, zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet community‘s. Hiermee stimuleren en organiseren zij lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. De community’s worden ondersteund door Quiet Nederland die ook de Quiet 500 uitgeeft. De ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen, verzachten & versterken

7-8 oktober Wij Samen Roosendaal
biedt ontwikkelingsgerichte begeleiding aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 13 jaar met o.a. een (meervoudige) beperking, een ontwikkelingsachterstand, problemen met communicatie, stagnering in de sociaal-emotionele ontwikkeling en waarbij het (even) niet lukt om deel te nemen aan onderwijs. Tevens begeleiden ze het jonge kind met een ontwikkelingsachterstand of waarbij nog niet duidelijk is, wat de oorzaak hiervan is. Eigenlijk dus heel divers, zoals ook de maatschappij heel divers is en ieder uniek is op zijn of haar manier.

2-3 december Jarige Job
trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Zij geven geen geld, maar een (anonieme) verjaardagsbox t.w.v. € 35,- vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Jaarlijks vieren meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job

Opmerking: De specifiek genoemde doelen ontvangen de opbrengst van die betreffende collecte, tenzij men per jaar al een dusdanig hoge bijdrage ontvangt dat deze collecte mede bedoeld is om deze kosten te dekken. Daar waar Caritas genoemd wordt is de bestemming/verdeling aan het Caritas bestuur.

Parochiële Caritasinstelling St Norbertusparochie

In de Caritasinstellingen in het Bisdom Breda zijn tientallen vrijwilligers actief om mensen in nood te ondersteunen. Zij stimuleren tevens ook anderen in de parochies om betrokken te zijn of blijven bij de noden in de samenleving.

Hulpvragen.

Indien u een beroep wilt doen op (financiële) hulp door de Caritasinstelling in Roosendaal kunt u contact opnemen met een van de pastores of via een professionele hulpverleningsinstantie. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Onze Lieve Vrouwekerk
Kade 23
4703 GA Roosendaal
tel.: 0165 534 645

St Josephkerk
St Josephstraat 2
4702 CW Roosendaal
tel.: 0165 534 667

Maria Hemelvaartkerk
Kerkplein 7
4709 BJ Nispen
tel.: 0165 365 394

Mocht u een donatie willen geven voor uw medemens in nood:
Bankrekening; NL 33RABO0194 3352 75
Mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

designed by PJM Rademakers