Wat is communie?eerstecommunie

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen.

Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen die hun eerste communie doen.

In onze Sint Norbertusparochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen. De communiedata voor komend jaar zijn:

O.L.Vrouwekerk

Kade

19 juni 2022

H.Maria Hemelvaart

Nispen

19 juni 2022

Sint Josephkerk

Sint Josephstraat

26 juni 2022

Voordat het zover is, volg je eerst een programma van een aantal bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden verhalen verteld over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken we kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.

Het voorbereidingsprogramma voor de kinderen die in Roosendaal hun communie doen, begint op Nog te Bepalen.

Opgave formulier