Na uitgebreide besprekingen is besloten ook dit jaar de bedevaart van Roosendaal e.o. naar Kevelaer niet door te laten gaan. Op 2 juli waren vooral de versoepelingen In Duitsland nog niet zodanig dat het risico om bussen vast te leggen te groot was.


De huidige corona- regelingen met betrekking tot groepsgrootte in de bus en op straat, vaccinatie- of testbewijzen, mondkapjes, maximaal aantal bezoekers van kerken en kapellen e.d. maken het houden van een traditionele bedevaart met processie en druk bezette vieringen haast onmogelijk. En het is nog lang niet duidelijk wanneer de beperkingen worden opgeheven, zeker nu de angst voor de delta-variant van het virus toeneemt. We hadden gehoopt dat begin juli alles weer normaal zou zijn maar nu dit niet het geval is, blijft ons niets anders over dan de bedevaart af te gelasten. Natuurlijk kan men wel op eigen initiatief naar Kevelaer gaan met enkele mensen, maar nog niet met grote groepen. Via Wallfahrt Kevelaer kunt u ook vieringen live of opgenomen zien.

Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer een bedevaart kunnen organiseren en hopen dan als vanouds op een grote deelname. Wij zullen u bijtijds informeren over de data.

Hopelijk tot ziens in 2022
Bestuur bedevaart Kevelaer

designed by PJM Rademakers