pasen kinderen OLVrouweOp zondag 9 april werden voor de kinderen binnen onze parochie twee bijzondere Paasvieringen georganiseerd: om 09.30 uur een Peuterkleuterviering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en om 11.00 uur een Kindernevendienst in de Sint-Josephkerk. We waren ontzettend blij verrast, dat we weer zóveel kinderen mochten ontmoeten in onze kerken: bij de Peuterkleuterviering, ondanks het vroege tijdstip, 17 kinderen.

Bij de Kindernevendienst minstens 60 kinderen! Tijdens beide vieringen werd het Paasverhaal voorgelezen en maakten we het even stil voor een kort gebed. Het Paasverhaal van de Peuterkleuterviering was aangepast aan de leeftijd van de jongste kindjes. Tijdens deze viering mochten de kinderen plaatjes bij het verhaal zoeken op een poster en hebben we liedjes gezongen. Bij de Kindernevendienst konden de kinderen iets leren over symbolen, die in de kerk horen bij Pasen en hebben de kinderen geluisterd naar een gedicht met uitleg over de Goede Week. De kinderen van KPO Basisschool Fatima hadden vooraf schitterende Paascadeautjes geknutseld voor de volwassenen in de kerk. Deze cadeautjes werden door alle kinderen aan het einde van de viering in de Sint-Josephkerk uitgedeeld.
Na afloop van beide kindervieringen mochten de kinderen paaseieren zoeken in de tuinen van de kerken. Vele stralende gezichtjes én prachtig weer! Iedereen, en in het bijzonder alle kinderen, héél hartelijk bedankt!

Namens de werkgroepen, kapelaan Igo Renjaan en Chantal Dircken

pasen kinderen OLVrouwe1pasen kinderen st josephpasen kinderen st joseph1

designed by PJM Rademakers