sint norbertus

Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie

Zondag 20 september 2020

De liturgie van deze dag: Vijfentwintigste zondag door het jaar

Ter overweging

vredesduifIn de Vredesweek van 2020 willen we aandacht geven aan het omgaan met
verschillen. Vanuit de overtuiging dat vrede betekent dat we allemaal bij
elkaar horen en samen een toekomst hebben.
Al een aantal jaar zijn we onderweg met het thema: “Vrede verbindt”.
Verbinding tussen generaties, over grenzen. In ontmoetingen en gesprekken, bij maaltijden, evenementen,
in gebedshuizen of op de markt.
Nog altijd roept de diversiteit in onze samenleving allerlei verschillende reacties op. Behalve vreugde en nieuwsgierigheid, zien we ook steeds weer onrust ontstaan, racisme, angst voor de vreemde ander. Loslaten van eigen gelijk blijft vaak lastig. In de Vredesweek van 2020 willen we aandacht geven aan het omgaan met verschillen. Dat is nooit gemakkelijk. Het schuurt, het doet zeer, het vraagt opoffering. 75 jaar Vrede en vrijheid heeft echter laten zien, dat vrede nooit vanzelf gaat. Maar juist dit is vrede die verbindt. Met alle verschillen die er zijn tussen mensen, kan de ontmoeting beginnen, het gesprek, de ontdekking, de worsteling, de Vredesweek.

Pastoraal Steunpunt Zuid
Heel voorzichtig starten we weer met activiteiten in het Pastoraal Steunpunt Zuid, gevestigd in de Residentie De Kroeven, Kroevenlaan 100. Zo is er in Roosendaal Zuid weer een plek waar we elkaar na lange tijd kunnen zien en ontmoeten. Weliswaar met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Er is een ventilatiesysteem aanwezig en diverse ramen kunnen opengezet. Wel is het aan te bevelen om een warme trui of vest extra mee te nemen omdat het er wat kouder kan aanvoelen.
Woensdag 23 september a.s. om 14.00u wordt er voor het eerst weer een seniorenviering gehouden. Woensdag 30 september wil de Werkgroep Seniorenpastoraat Zuid nogmaals gedurende een uurtje onder het genot van een kopje koffie/thee met senioren die dat willen bijpraten over de ervaringen van de voorbije maanden. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Dus, kon u er afgelopen woensdag niet bij zijn, meldt u dan alsnog aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0165-53 46 67 (doordeweeks tussen 9.00-11.30u en 13.30-16.00u). Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Als God renoveert
Volgens mgr. De Korte staan parochies in de huidige tijd voor een tweevoudige opdracht: 1) vitaal blijven of het weer worden én 2) proberen nieuwe mensen te winnen voor Christus en het evangelie. Maar, hoe doe je dat? Wereldwijd zijn velen gefascineerd geraakt door het boek van de Canadese priester James Mallon: Als God renoveert. De parochie van onderhoud naar bloei. In Nederland kent het boek reeds zijn 6e druk. Zouden we in Roosendaal ook wat kunnen met de aanpak die Mallon heeft ontwikkeld? Nu de situatie het toelaat om in kleinere groepen weer samen te komen, wil pastor Petra Versnel met geïnteresseerden Als God renoveert lezen en er gezamenlijk over reflecteren. Er is plaats voor max. 10 deelnemers. Data : woensdag 14 en 28 oktober, 11 en 25 november 2020; 13 en 27 januari, 10 februari 2021. Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur. Plaats: Pastoraal Centrum, Sint Josephstraat 2 te Roosendaal. Boek: u dient deze zelf aan te schaffen (nieuwprijs € 25,-). Opzet: elke bijeenkomst wordt 1 hoofdstuk met elkaar besproken. Kosten: vrije gift. Aanmelden: vóór 7 oktober ’20 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0165-53 46 67 (doordeweeks tussen 9.00-11.30u en 13.30-16.00u)

Gedachteniskapel in de Sint Josephkerk
In deze gedachteniskapel hangen de kruisjes met de naamplaatjes van de overledenen van de afgelopen paar jaar. U kunt hier bidden en een kaarsje aansteken voor uw dierbare(n). Ook is er een icoon van Maria van Altijddurende bijstand en een boek met teksten ter overweging. Daarin kunt u uw gedachten; gebeden of intentie opschrijven.
De Sint Josephkapel is dagelijks geopend van 9.00 tot circa 19.00 uur. In de wintermaanden tot zonsondergang.

Onze Lieve Vrouwekerk (Paterskerk) Kade 21 op zaterdagmiddag open.
Voor een bezinningsmoment of om een kaarsje op te steken. De kerk heeft een beschermde status als rijksmonument (1874) en is ook als zodanig te bezoeken tussen 14.00 en 15.30 uur. Er zijn vrijwilligers aanwezig. De toegang is gratis.
Bezoek ook de achter de kerk gelegen Paterstuin. Een oase van rust.

Tijdens de viering in de kerken in het weekend van 20 september is er één collecte. Deze collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 22 september 09.00 uur eucharistieviering in Mariagaard

Zondag 27 september 11.00 uur: Eucharistieviering
Voorganger: Pastor F. Burm
Verkondiging: Pastor P. Versnel

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.