sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Tel: 0165- 534667 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 u en van 13.30 – 16.00 u

I.v.m. het coronavirus worden er voorlopig geen mededelingenbladen gemaakt.

******

Mededelingenblad voor 8 maart 2020

De liturgie van deze dag: Tweede zondag van de veertigdagentijd

Ter overweging
TweedezondagveertigdagentijdBeproevingen kunnen uitdagingen worden.
Dat vraagt een andere manier van kijken naar de werkelijkheid.
Met een positieve bril.
Dat kan nieuwe energie in je losmaken.
Dat kan een langere adem geven
om moeilijke situaties uit te houden.
De ervaring van nabijheid, troost en bemoediging van God
en van medemensen kan zorgen voor een wereld van verschil
en helpen deze sprong te wagen.
Wanneer heb ik bemoediging ontvangen?
Wanneer heb ik zelf voor het laatst iemand bemoedigd?

Mededelingen
Pastoraal steunpunt in Residentie De Kroeven
Woensdag 11 maart: 12.30 uur Pannenkoekenmaaltijd in de Veertigdagentijd;
14.00 uur Woord- en Communieviering. Voorganger: Pastor M. Zopfi.
Woensdag 18 maart: 12.30 uur Pannenkoekenmaaltijd in de Veertigdagentijd;
14.00 uur bijeenkomst Zegen van Jaren, M. Dirkx

Oecumenische maaltijden in de veertigdagentijd
Zoals u al eerder kon lezen kent de St. Norbertusparochie meerdere vastenmaaltijden. Zo is er in de Kruiskerk al sinds ruim 30 jaar de oecumenische maaltijd. Dat is een sobere maaltijd van soep en brood waarbij aandacht wordt gevraagd voor een goed doel. Deze maaltijden zijn gratis. Wel vragen we het uitgespaarde geld omdat u zelf niet hebt hoeven koken of een ander bedrag als een vrije gift aan dat goede doel te geven. De oecumenische maaltijden vinden plaats elke maandag in de veertigdagentijd in de Kruiskerk, Lucasplein 1, van 18.00 tot 19.00 uur. Namens de werkgroep: van harte welkom!

Vastenactie Timmermanspotloden
De meeste kinderen in Afrika gaan tegenwoordig naar de basisschool. Maar als je niet verder leert, verdien je hoogstens € 100 per jaar. Als je een vak kent, wordt dat drie tot zes keer zoveel! Wij willen meehelpen om verdere opleidingen mogelijk te maken en aan hun toekomst te werken! Een van de acties wordt de verkoop van deze timmermanspotloden voor € 1. Ze zijn te koop in alle drie de kerken en bij de soepmaaltijden in Residentie De Kroeven.

Informatieavond Bedevaart-cultuurreis 2020 Sint Norbertusparochie
In samenwerking met De Pelikaan Groepsreizen en het organiserend comité is er een informatieavond op: woensdag 11 maart a.s. om 19.30 uur in het parochiecentrum St. Josephstraat 2.
De bedevaart-cultuurreis is van 21 tot en met 27 september 2020 en de reis gaat deze keer door Duitsland, Tjechië en Oostenrijk met als hoogtepunten Praag en Melk. Als u interesse hebt bent u van harte welkom.
Graag uiterlijk voor 9 maart 2020 een berichtje of u aanwezig wilt zijn. We hebben dan voldoende koffie/thee. U kunt op werkdagen tussen 9.00 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur bellen naar het secretariaat (0165) 534 667 of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontmoetingsmiddag Seniorenpastoraat in buurthuis Kalsdonk
Onlangs heeft theoloog Kick Bras een interessant boek geschreven over landschapsschilderkunst door de eeuwen heen. Op 11 maart a.s. zal hij de natuur dichterbij brengen en ons laten genieten van de schepping. Ook zal Bras ons laten proeven hoe mensen in de natuur antwoord kunnen vinden op hun zoeken en tasten naar spiritualiteit en diepte in het leven. Het belooft een inspirerende middag te worden. (Zijn boek Het bezielde landschap kunt u die middag ook kopen voor € 25. Voelt u echter niet verplicht!).
U bent vanaf 13.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Om 13.45 uur beginnen we met het programma. De middag duurt tot uiterlijk 16.00 uur.
Adres: Rector Hellemonsstraat 2 a te Roosendaal.
Gelieve u vooraf aan te melden vóór dinsdag 10 maart a.s.: per telefoon van het pastoraal centrum: (0165) 534 667 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Franciscusdag 2020
Op dinsdag 17 maart 2020 wordt voor de zevende keer de Franciscusdag gehouden in de St. Josephkerk en Buurthuis Keijenburg. Deze inspirerende dag is speciaal bedoeld voor allen die zich kwetsbaar in het leven voelen staan: ouderen, zieken en mensen die om allerlei redenen dreigen te vereenzamen. Net als andere jaren is er op deze dag aandacht voor geloofsverdieping, ontmoeting en ontspanning.
Dit jaar krijgt de Franciscusdag als thema mee: Ruimte voor vriendschap. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met pastor Petra Versnel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel het centrale secretariaat: (0165) 53 46 67, geopend maandag t/m vrijdag van 09.00 - 11.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur. Wilt u zich aanmelden? Doe dat vóór 14 maart per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: (0165) 53 46 67 (zie de tijden hierboven).

Seniorenpastoraat: Zegen van jaren, deel 2: Wat laat je na?
In veel bijeenkomsten met ouderen staat er regelmatig een afspraak met een notaris op de agenda. Het is immers wijs om op tijd na te denken over wat je aan wie wilt nalaten. Het gaat dan over je huis, je spullen en je geld. Maar is er niet meer dat we nalaten, overlaten en achterlaten? We hebben toch ook in mensen en idealen geïnvesteerd?
Onze spiegel op 18 maart wordt het verhaal van Tobit en Anna, die hun zoon Tobias op reis sturen om zijn erfenis op te halen. Maar voordat hij vertrekt, krijgt hij van zijn vader een soort testament overhandigd. Dit redelijk onbekend verhaal leest als een sprookje.
Van harte welkom op woensdagmiddag 18 maart 2020, van 14.00-16.00u in het Pastoraal Steunpunt aan de Kroevenlaan 100 te Roosendaal. Was u er vorige keer niet bij? Geen probleem. Gelieve zich dan wel aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0165-53 46 67 (doordeweeks tussen 9.00-11.30u of 13.30-16.00u).
De begeleiding is in handen van Mirjam Dirkx, De Levensboom

Feest van Sint Joseph
Op 19 maart wordt de liturgie van de veertigdagentijd even onderbroken met een feest: het hoogfeest van Sint Joseph. Anders dan bij andere heiligen wordt zijn feest niet doorgeschoven na Pasen. Dat zegt iets over zijn plaats en waarde in ons christelijk geloofsleven. We mogen dus even feest vieren, zeker in onze parochie waar één van onze kerkgebouwen Sint Joseph als patroon heeft. Daarom willen we niet alleen tijdens de ochtendviering van 9.00u in Mariagaard bij Sint Joseph stilstaan, maar ook tijdens een extra,
feestelijke viering om 19.00 in de Sint Josephkerk. Alle parochianen zijn van harte welkom dit mee te vieren. Na afloop van de viering van 19.00u is er een gezellig samenzijn met koffie en wat lekkers erbij.

Stille Omgang Amsterdam
Van zaterdag op zondag 21- 22 maart 2020 wordt er vanuit diverse opstapplaatsen vertrokken naar Amsterdam. Om 22.00 uur is er een eucharistieviering in de Obrechtkerk. Na de viering eten we in de kerk een broodje met een kopje koffie. Vervolgens gaat de bus naar het beginpunt van de stille tocht door het centrum van Amsterdam. Vanuit Roosendaal vertrekt er een bus vanaf de Moeder Godskerk om 18.30 uur. Kosten inclusief koffie en broodjes: € 27,50. Opgave: via contactpersoon R. Schoenmakers: 0165-540876 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weekendliturgie
H. Maria Hemelvaart
Zondag 8 maart 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. gemengd koor St. Caecilia
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk
O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 7 maart 18.30 uur: Woord- en Communieviering met samenzang
Voorganger: Pastor M. Zopfi
Zondag 8 maart 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Cantores O.L. Vrouwe
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk. Na de viering is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee.
Zondag 8 maart 17.00 uur: Vespers in Mariagaard m.m.v. Cantores O.L. Vrouwe. Voorganger: Mevr. P. de Bruijn.
St. Josephkerk
Zaterdag 7 maart 17.00 uur: Woord- en Communieviering met samenzang
Voorganger: Pastor M. Zopfi
Zondag 8 maart 11.00 uur: Presentatieviering eerste H. Communie m.m.v. Gemengd Koor Langdonk. Voorgangers: Pastoor R. v. Bronswijk en Pastor
M. Zopfi. Na de viering is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee.

Tijdens de vieringen in de kerken is er één collecte. De collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en Bisdom.

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum en de secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:
Dinsdag     09.00 u Eucharistieviering in Mariagaard
Dinsdag     14.30 u Rozenkransgebed in de St. Josephkerk
Donderdag 09.00 u Eucharistieviering in Mariagaard

Vieringen volgend weekend
H. Maria Hemelvaart
Zondag 15 maart 09.30 uur Eucharistieviering met samenzang
Voorganger: Pastor C. Covemaeker
O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 14 maart 18.30 uur Eucharistieviering met samenzang
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk
Zondag 15 maart 09.30 uur Presentatieviering eerste H. Communie m.m.v.
Cantores O.L. Vrouwe. Voorgangers: Pastoor R. v. Bronswijk en Pastor M. Zopfi.
Na de viering is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee.
Zondag 15 maart 17.00 uur: Vespers in Mariagaard m.m.v. Cantores O.L. Vrouwe. Voorganger: Dhr. M. v.d. Heuvel.
St. Josephkerk
Zaterdag 14 maart 17.00 uur Eucharistieviering met samenzang
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk
Zondag 15 maart 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Gemengd Koor.
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk
Na de viering is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee.

designed by PJM Rademakers