sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 21 april 2019

De liturgie van deze dag: Paaszondagpaaszondag

Eerste lezing uit de handelingen van de apostelen, 10, 34a, 37-43
        Wij hebben met Hem gegeten en gedronken
        nadat Hij uit de doden was opgestaan.
Antwoordpsalm uit Psalm 118
        Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt.
        Wij zullen hem vieren in blijdschap.
Tweede lezing uit de brief van Paulus aan Kolossenzen, 3, 1-4
        Zoekt wat boven is, daar waar Christus zetelt.
Evangelie volgens Johannes, 20,1-9
       Hij moest namelijk uit de doden opstaan.

Ter overweging

paaskaarsVriendelijk licht dat heel de dag aan de hemel hebt geblonken,
laat niet eenzaam in het donker wie uw glorie stralen zag.
Vriendelijk licht, dat leven schenkt en het duister hebt verdreven,
geef mij warmte om te leven als de koude dood mij wenkt.
Vriendelijk licht, blijf in mijn hart dat uw gloed niet kan ontberen,
u de nacht gaat wederkeren en al wat er leeft verstart.
Vriendelijk licht dat eeuwig brandt, wil de dood in mij verteren.
Licht der zondaars, Licht des Heren, licht van 't eeuwig vaderland.
(nn, 4e eeuw na Chr)

VASTENACTIE 2019: “WATER VERANDERT ALLES”.
De opbrengst voor deze actie is € 3037,28. Dank voor uw bijdrage.
Deze stand is ook te zien op de meter achter in de kerken.

Maandag 22 april (tweede paasdag) is er een eucharistieviering in de St. Josephkerk om 11.00 uur.

Seniorenmiddag, Kwetsbaar en veerkrachtig
Op 24 april 2019 hebben we in buurtcentrum Kalsdonk een bijzondere gastspreker in ons midden: Holkje van der Veer. Zij werd in 1960 geboren met het Marfansyndroom, een erfelijke aandoening waardoor je een wat lang en slungelachtig lichaam ontwikkelt. In haar boek Veer-kracht.
Een spiritueel leven met een bijzonder lichaam beschrijft zij hoe zij vanaf haar kinderjaren positief en met veerkracht leert omgaan met haar bijzondere lichaam. En ze ontdekt meer: hoe verlangen, vriendschap en vertrouwen haar vreugde en zinvol leven schenken. Holkje studeerde o.a. theologie en werd in 1996 zuster, een dominicanes. Met het ouder worden nemen vaak de beperkingen toe, voor velen een worsteling om mee te leren leven. Hoe zin in het leven te (be)houden? Hoe de eigen kwetsbaarheid niet louter als negatief te benaderen? We zijn heel nieuwsgierig hoe zij op deze vragen antwoord zal geven.
Graag aanmelden vóór 23 april a.s. tijdens werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur op telefoonnummer: (0165) 534 667. Via de mail: op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Inloop vanaf 13.30 uur. De middag duurt van 13.45 tot 16.00 uur.
Wij ontmoeten u graag op woensdag 24 april a.s.

Norbertuskoor in oprichting
Achter in de kerken vindt u een flyer over de oprichting van een Norbertuskoor. Daarin een beschrijving van het repertoire en een formulier waarmee u zich kunt aanmelden.
U bent van harte welkom om mee te zingen.

Koningsdag 27 april
Op deze dag zijn er in de O.L. Vrouwekerk bijzondere collectes/ verzamelingen ten toon gesteld.
U kunt deze collecties komen bewonderen op 27 april van 10.00 – 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Taizéviering
Donderdag 2 mei 19.00 – 19.30 uur is er in de O.L. Vrouwekerk de Taizéviering. Deze keer wordt deze gehouden in de kapel op de eerste verdieping. Alleen per trap bereikbaar!
Na de viering bent u welkom voor een kopje koffie of thee.

Meimaand– Mariamaand - aan de Kade
In de katholieke kerk is de meimaand de maand bij uitstek waarin we Maria vereren. In de
O.L. Vrouwekerk is dat niet anders. Dat Maria de patroonheilige is van deze kerk mag blijken uit de vele kaarsjes die worden opgestoken en de vele vragen om hulp en bescherming die worden neergelegd bij de icoon van de O.L. Vrouw van altijddurende bijstand die het middelpunt is van de Mariakapel in de kerk.
Elke donderdag in de meimaand wordt het rozenkransgebed gebeden waarin leden van de werkgroep zullen voorgaan in gebed. Er wordt samen gezongen en gebeden en als u met ons mee wilt doen dan bent u van harte welkom elke donderdagavond om 19.00 uur in de O.L. Vrouwekerk aan de Kade 23.
Namens de werkgroep Mariavieringen.

Voorbidden in de Meimaand
In de meimaand wordt er elke avond om 19.30 uur de Rozenkrans gebeden op de Kapelberg.
Als U het leuk vindt om ook eens voor te bidden, neem dan contact op met Anne-Marie Davis.
U kunt haar bereiken via 06-489 68 489.

Vieringen in de komende week

Dinsdag  09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard
 Dinsdag  14.30 uur  Rozenkransgebed in St. Josephkerk