Bonhoeffer was een toonaangevende Duitse predikant, theoloog, verzetstrijder tegen het nazisme en schrijver van christelijke boeken. Onder het nazibewind hij nam hij deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler. Hij werd in april 1943 gearresteerd en na de mislukte aanslag op Hitler in 1944 ter dood veroordeeld. Het vonnis werd op 9 april 1945 voltrokken, net voor de bevrijding. Zijn laatste woorden waren: “Dit is het einde, voor mij het begin van het leven.” Spirit in Roosendaal wijdt drie avonden aan deze moedige en boeiende man.

Ontmoet vrijheid
Café met Verdieping verhuist dit najaar naar Museum Tongelohuys. In het kader van de expositie Verhalen van oorlog en vrijheid over 75 jaar bevrijding van Roosendaal, voeren we vijf tafelgesprekken, onder het motto Ontmoet vrijheid, met Roosendalers die vertellen over bevrijding hier en nu. Leven in vrijheid is een vanzelfsprekendheid geworden. Toch ervaren we soms ook onvrijheid. De tafelgasten benoemen zowel spanningsvelden als wegen naar bevrijding in de Roosendaalse samenleving.

“Zo zag ik dat de Godskennis vlotter en gemakkelijker in ons bereik ligt dan de kennis van onze eigen ziel.”

Op het eerste gezicht is dit een prachtige, maar ook bijzondere uitspraak van mystica Julianne van Norwich. Mystici zeggen immers dat God onkenbaar is.

De Zusters van Mariadal nodigen u in de Kerstweek in de kapel van St. Elisabeth uit voor een boeiende middag rond Kerstmis. Terwijl Harry Schalken onderhoudend vertelt over historische en culturele achtergronden van ons Kerst vieren, zingt dameskoor Oriënte onder leiding van Marie-Louise Egbers bijzondere kerstliederen.

Plaats: St. Elisabeth, Wouwseweg 21, Roosendaal
Datum: zaterdag 28 december
Tijd: 14.30 uur

SpiritinRoosendaal 1‘Spirit in Roosendaal’ beoogt activiteiten omtrent spiritualiteit en zingeving te verzamelen en te organiseren in en om Roosendaal. Het is een initiatief van de Parochie Sint Norbertus, de communiteit van de zusters Franciscanessen van Mariadal en de Protestantse Gemeente in Roosendaal.

Ga naar website Spirit voor het programma

SpiritColofon

‘Spirit in Roosendaal’ is een initiatief van de Norbertusparochie in Roosendaal, de communiteit van de Zusters Franciscanessen van Mariadal en de Protestantse Gemeente Roosendaal.

Website : www.spiritinroosendaal.nl

Bankrekening NL06 RABO 0153554827 t.n.v. RK Sint Norbertusparochie inzake Spirit in Roosendaal.

Postadres: Spirit in Roosendaal, Sint Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal.

Contactpersoon: Marjeet Verbeek: 0615955443

Spirituitgaven

Jan Jongmans: Ave Maria. Beelden van Maria op gevels in Roosendaal.
                      Met twee wandelroutes € 8.-

Jan Jongmans: Kapelletjesroute. Fietsroute langs Mariakapelletjes in