Een vraag die vaak wordt gehoord want veel mensen, vooral ouderen, zijn eenzaam omdat zij om welke reden dan ook niet meer, of te weinig, buiten komen en daardoor geen contacten meer hebben. De gemeenschap van Sant'Egidio Roosendaal is een beweging die vanuit het christelijk geloof mensen nabij wil zijn.

Een van de projecten van Sant'Egidio is het "maatjesproject" waarbij vrijwilligers eenzame ouderen gaan bezoeken. “Maatjes" proberen een vriendschapsband op te bouwen door hen niet alleen thuis te bezoeken maar ook door hen mee te nemen naar bijeenkomsten of samen met andere senioren leuke dingen te doen. Dat geeft weer wat kleur aan hun leven. U kunt er dus als "maatje" voor zorgen dat mensen zich voor enkele uurtjes niet zo eenzaam voelen.
Als u al langer van plan was om in uw vrije tijd iets te doen voor de medemens en als ons project u wel wat lijkt, pak dan de telefoon en meld u aan. Het kost u maar een paar uurtjes in de 2 weken.
In de folder die achter in de kerk ligt kunt u alles lezen over ons "maatjesproject" maar intussen kunt u zich dus al wel opgeven en wil ik u er alles over vertellen.

Coördinator “maatjesproject”: Mieke Stroop Sant'Egidio Roosendaal
tel.: 0612516206 / e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

designed by PJM Rademakers